• александар вучиќ

Вучиќ: Постои можност Охридскиот договор да стане услов за прием на Србија во ЕУ

Претседателот на Србија Александар Вучиќ изјави дека постои можност Охридскиот договор да стане дел од преговарачкото поглавје 35, а со тоа и услов за прием на Србија во Европската Унија, но дека јасно кажал што не може да прифати. „Прво, да видиме што ќе биде, бидејќи не можат да игнорираат нешто за кое разговарале со …

Вучиќ: Постои можност Охридскиот договор да стане услов за прием на Србија во ЕУ Read More »