24.8 C
Скопје

Скопската архитектура ставена во двојна експозиција

Изложбата на фотографии со наслов „Урбана архитектура во двојна експозиција“ на Виктор Поповски од 4 до 16 јуни ќе биде поставена во галеријата на Младинскиот културен центар во Скопје.

„Фотографиите се дел од проектот, со исто име како изложбата. Досега се направени околу шеесетина фотографии. Кога ќе бидат 100, би сакал да ги издадам во една фото книга. Идејата започна како експеримент со разни објекти. Кога го добив посакуваниот резултат, се конкретизираше и циклусот, односно темата, а тоа е поглед кон градбите на Скопје од една поинаква, несекојдневна перспектива, која, по мене, е попривлечна за окото на гледачот“, открива фотографот Виктор Поповски.

(Текстот е објавен во „Културен печат“ број 83, во печатеното издание на „Слободен печат“ на 5-6 јуни 2021)

Поврзани вести

Изложба со фокус кон монодрамите и дуо драмите на МНТ

Тони Димков

Уметничкиот центар „Полифонија“ ќе одржи два концерта на „Скопско лето“

Тони Димков

Интервју со Никола Глигоров: Работата на „Скопско лето“, пред сѐ, претставува задоволство

Тони Димков

Разговор со Драган Довлев: Подрумот со кукли како сцена за драмско дејство

Тони Димков

Младата пијанистка Инес Неделковска беше прогласена за музичар на неделата

Тони Димков

Пијанистката Ана Велиновска ќе настапи на два фестивали во Швајцарија

Тони Димков

Остави Коментар