Шведска ги намалува ограничувањата поради коронавирусот

Стокхолм. Шведска/ Фото: Архива на Слободен печат
 Шведска на 1 јули ќе ги намали ограничувањата за движење поради коронавирусот и ќе овозможи поголем број посетители на стадионите и во рестораните.
Шведска главно се потпираше на мерките што беа на доброволна основа, но работното време за рестораните, трговските центри и продавниците беше скратено.
Министерката за здравство на Шведска, Лена Халенгрен рече дека ширењето на заразата е намалено и дека повеќе од 57 проценти од возрасната популација примиле една доза од вакцината, а секое трето лице е целосно вакцинирано.
Видео на денот