• Шведска

Иран и Шведска ја завршија размената на затвореници

Иран и Шведска ја завршија размената на затвореници, соопшти владата на Оман, која посредуваше во процесот, јави ДПА. Граѓаните од двете земји денеска беа пренесени во Мускат, главниот град на малата држава на Персискиот Залив. Шведскиот премиер Улф Кристерсон потврди дека двајца шведски државјани се вратиле дома. Според информациите од Техеран, Хамид Н., кој беше …

Иран и Шведска ја завршија размената на затвореници Read More »