• Корона

Во Грција расте бројот на нови случаи на корона, 40 деца се заразиле во летен камп

Грција денес регистрираше 1.997 нови случаи на коронавирус, како и 12 смртни случаи, објави Националната организација за јавно здравје. Грција потврди 435.018 случаи на коронавирус од почетокот на пандемијата, објави агенцијата АНА. Досега 12.758 луѓе починаа од вирусот во оваа земја. Просечната возраст на новозаразените е 43 години, а на смртните случаи се 78. Најмалку …

Во Грција расте бројот на нови случаи на корона, 40 деца се заразиле во летен камп Read More »