Позитивен наставник во Кавадарци повлече во изолација свој колега и 22 ученици, заболени се и три медицински лица

Фото: МИА

Позитивен наставник повлече во изолација свој колега и 22 ученици, а од последниот пресек на ковид-19 за Кавадарци, заболени се и три медицински лица. Информацијата ја потврди доктор Ристе Јовановски, специјалист епидемиолог при кавадаречкиот Центар за јавно здравје (ЦЈЗ).

Изминативе 24 часа во Кавадарци се потврдени 18 случаи на коронавирус, во Неготино шест, а во Росоман еден. Тие се на возраст од 8 до 71 година.

Видео на денот