Постхумниот албум на Леонард Коен на прво место на светските топ листи

profimedia

Постхумниот албум „Thanks for the dance” на Леонард Коен дебитирал на првото место на топ-листата на најдобри албуми во неговата родна Канада.

Албумот се најде на првите места на топ-листите на најдобрите албуми во Белгија, Данска, Германија, Холандија, Норвешка и Швајцарија, пишува Курир.рс.

Леонард Коен е една од најдолговечните културолошки икони на модерната историја, а неговата музика, поезијата и прозата, продолжуваат да имаат влијание и да ја инспирираат публиката ширум светот.

Видео на денот