ИНФОГРАФИК: Еве за што ќе се троши Буџетот за 2022 година

Собрание на РС Македонија / Фото: СП. архива

Во 11 часот е закажана комисиска расправа во матичната Комисија за финансирање и буџет за Предлог-буџетот за 2022 година.

Пратениците од ВМР0-ДПМНЕ веќе доставија амандмани за Буџетот, а според очекувањата на претседателот на Собранието, Талат Џафери, тој ќе се донесе до 5-ти декември, на полноќ.

Еве низ бројки, каков буџет ќе се гласа:

Видео на денот