Ибраими: Села и другите треба да се свесни дека без ново предизборно движење не се победува ДУИ

Политичкиот аналитичар Селим Ибраими вели дека албанската опозиција има многу алатки при рака со кои може да ги разоткрие политиките на ДУИ.

– На пример, тие може да ги откријат невистините на зелените политики на ДУИ. Како навистина ќе го променат животниот стандард и ќе создадат нови работни места без владина програма. Второто може да биде недоверба кон предлагачите кои со години го водеа министерството за екологија и речиси ги уништија природата и животната средина. Опозицијата едноставно има многу простор, но мора да дејствува и да работи конкретно на виртуелниот свет, и конкретно на терен каде може да го најде гласачот. Села и другите треба да бидат свесни дека без ново предизборно движење не се победува ДУИ. Корупцијата е исто така местото каде што опозицијата може да продолжи да се потсмева на ДУИ. Потребна е поголема посветеност од опозицијата сега и во пресрет на изборите – вели Селими за „Слободен печат“.

Видео на денот