И доктор Емилија Костоска го победи Ковид 19, прилепската болница ја испрати дома

Инфектологот во прилепската општа болница Борка Талески, Емилија Костовска денеска си замина дома со два негативни резултати за коронавирус.

Персоналот со честитки и желби за добро здравје ја испрати колешката дома, посакувајќи и успешна понатамошна работа.

-Секоја болница е посебно важна за здравствениот систем. Секоја болница а посебно секое болничко одделение е едно големо семејство како ова на нашата фотографија. Колку позитивност, колку среќа и колку многу љубов има овде! Заврши лекувањето на доктро Емилија Костоска, инфектолог и со два негативни теста дел од персоналот ја испрати дома. Нашата болница и посакува добро здравје, среќа и успешна понатамошна работа, велат од болницата.

Видео на денот