ГАЛЕРИЈА: Дефиле на војници, полицајци, рудари, спортисти, здравствени работници

Тие се нашата гордост/ Фото: Слободен печат/ Елизабета Дамјановска Спасеноска

Здравствени работници, спортисти, пожарникари, полицајци и војници, рудари, земјоделци, волонтери на Црвен крст, извидници, национални ансабли и културно-уметнички друштва ќе дефилираат во центарот на главниот град, по што ќе стартува и официјалниот дел од церемонијата, предвиден за 18:30 часот.

Официјалниот дел ќе почне со интонирање на химната на Северна Македонија од страна на Воениот оркестар, а потоа следуваат говорите на државниот врв. Обраќање ќе имаат претседателот на државата Стево Пендаровски, претседателот на Собранието Талат Џафери и премиерот Зоран Заев.

Фото: Слободен печат/Елизабета Д. Спасеновска
Специјалните полициски единици/ Фото: Слободен печат/Елизабета Д. Спасеновска
Волонтерите на Црвениот крст/Фото: Слободен печат/Елизабета Д. Спасеновска
Каратистите на дефилето/Фото: Слободен печат/Елизабета Д. Спасеновска
Специјалните армиски сили/Фото: Слободен печат/Елизабета Д. Спасеновска
Градежна оператива Фото: Слободен печат/Елизабета Д. Спасеновска
Видео на денот