17.8 C
Скопје

Златни можности за вашите пари

Колку често сте во недоумица околу користењето на бенефитите од вашите платежни картички? Ние ви истакнуваме три поволности на кои треба да обрнете внимание при избор на вашата платежна картичка и начинот на кој истата ќе ја користите.

  • Кредитен лимит

Висината на максималниот кредитниот лимит е она што ја одредува флексибилноста на имателот на картичката. Поголем кредитен лимит = поголема куповна моќ за корисникот. Флексибилноста произлегува од моментот дека корисникот на картичката може самиот да одредува колкава сума во рамки на лимитот ќе искористи. Единственото ограничување е минималниот месечен износ кој имателот на картичката мора да го подмирува секој месец. Златната картичка на Халкбанк е со кредитен лимит до 600.000 мкд. Истата е без ограничување на лимитот во бројот на плати, а се добива без жиранти, без административна забрана од плата и трошоци за одобрување.

  • Месечен износ за враќање на средства

Се поставува прашањето колкав процент од искористените средства треба да се уплатат на месечно ниво?

Во широката понуда на пазарот, најдобрите понуди се оние со минимален месечен износ за враќање на средства, а висок кредитен лимит и висока наградна стапка. Златната картичка на Халкбанк е со кредитен лимит до 600.000 мкд и минимален месечен износ за враќање на средствата од само 3% кој понатаму може повторно да се користи. Всушност располагате со еден вид на револвинг кредитен лимит кој сами го управувате.

  • Бонус поени

Кредитните картички се направени така што овозможуваат корисниците да заработат поени или средства преку трошењето токму со таа картичка. Некои од овие бодови се однесуваат на одредена категорија на трошење. На пример, има бонус поени за одредени ресторани, продавници или доколку полните гориво.  Собраните поени може да се искористат при идни плаќања во мрежата на Пос терминали од Халкбанк АД Скопје, при што 1 бонус поен е еднаков на 1 денар.

Кредитните картички најчесто ги уживаат оние купувачи што се „дисциплинирани“, односно имаат природна способност да ги менаџираат своите средства. И тоа најчесто во временска рамка без надминување лимити.

Поврзани вести

Онлајн депозит – Кликни и штедењето започнува!

Слободен печат

Поедноставете си ги навиките

СП.

Иднината е светла

СП.

Како да го одберете совршениот детски подарок?

СП.

Пролетно освежување на животот

СП.

Што значи поставување финансиски цели?

СП.

Остави Коментар