ВИДЕО | Тишина додека мјаукам: Мачка покажа кој е главен во „друштвото“

мачка
Фото: Принтскрин/Инстаграм

Кога мачка мјаука, јасно е дека сака нешто – или е гладна, или е жедна, или сака да се гали. Се разбира, можеби е нешто друго во прашање, но јасно е дека тоа е нивната основна форма на комуникација.

На видеото кое стана вистински хит на интернет се гледаат неколку мачки кои се „држат заедно“, а она што го прави видеото уште поинтересно е моментот кога едната од нив решава да ја преземе целата комуникација.

Имено, за таа да биде единствената што „зборува“, односно мјаука, ја удри со шепата мачката која стои до неа, која, очигледно, не ги разбирала правилата на „играта“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @retrievers_posts

Видео на денот