• мачка

Верувале или не: Мачките можат да ни помогнат во борбата против стресот

Стресот е сеприсутен во современиот свет, а справувањето со него станува сѐ поважно за нашето ментално здравје. Сепак, постои необичен сојузник во борбата против стресот – нашите миленици, особено мачките. Имено, мачките покажаа неверојатна способност да пружат емоционална поддршка и да помогнат во намалувањето на анксиозноста кај луѓето. Мачките имаат одлична способност да ги читаат …

Верувале или не: Мачките можат да ни помогнат во борбата против стресот Read More »