• Зуица Лазова

Интервју со Зуица Лазова: Наум ме освои и со стасот и со гласот, а најмногу со неговата душа голема како планина

Пејачката и професорка по хармоника Зуица Лазова долги години е дел од музичката сцена. Мајка, сопруга, јавна личност, професорка, вели дека сето ова ја прави среќна. Лани, по долги години љубов, конечно се венчаа со пејачот Наум Петрески со кого имаат две деца. За љубовта со Наум, каква е Зуица приватно, зошто не сакала да …

Интервју со Зуица Лазова: Наум ме освои и со стасот и со гласот, а најмногу со неговата душа голема како планина Read More »