• зоо скопје

Живеалиштата на животните интензивно се подготвуваат за претстојниот зимски период

Живеалиштата на животните во Зоолошката градина во Скопје интензивно се подготвуваат за претстојниот зимски период, сѐ со цел обезбедување соодветни услови за живот. Како што информираат од ЗОО Скопје, на почетокот на месецот започнале со реновирање на внатрешните живеалишта и со подготовка за зимскиот период.  – Прв што ќе добие нов реновиран простор е нилскиот …

Живеалиштата на животните интензивно се подготвуваат за претстојниот зимски период Read More »