• животен век

Тим научници го продолжиле животот на глувците за 23%: Истиот метод може да функционира и кај луѓето

Веста за новото истражување во кое научниците го продолжија животниот век на лабораториските глувци за 23 проценти со помош на специјални протеини, беше дочекана со големо воодушевување. Па многумина веднаш си го поставуваат прашањето дали истото ќе функционира и кај луѓето. Израелски научници го зголемиле внесот на протеинот „SIRT6“ на 250 глувци, кој „ја контролира …

Тим научници го продолжиле животот на глувците за 23%: Истиот метод може да функционира и кај луѓето Read More »