• желудник

Шест болести што можете да ги добиете од празничното прејадување

Мрсната, зачинета храна, слатките и алкохолот дури и кај здравите луѓе понекогаш предизвикуваат сериозни проблеми со варењето, несоница и главоболки. Лекарите ги советуваат сите, особено хроничните пациенти, да бидат умерени и да се воздржуваат од намирниците кои можат да им ги влошат постоечките проблеми. Болките во желудникот, лошото варење, киселините, ждригавицата, подуеноста и повраќањето најчесто …

Шест болести што можете да ги добиете од празничното прејадување Read More »