• земји

БиХ, Црна Гора и Косово на списокот на ЕУ за ковид безбедни земји

Претседавачот со Европската унија (ЕУ), Португалија состави нов список на потенцијални безбедни земји за Ковид-19, кој ги вклучува Босна и Херцеговина, Црна Гора и Косово, пишува Радио Слободна Европа (РСЕ). Амбасадорите на земјите-членки на ЕУ го одобрија списокот и оваа одлука ќе стапи на сила до крајот на оваа недела, што значи дека граѓаните на …

БиХ, Црна Гора и Косово на списокот на ЕУ за ковид безбедни земји Read More »