24.8 C
Скопје

Tag : Здружение на оштетени штедачи од Еуростандард банка

Вести Економија Слајдер

Оштетени штедачи: Државниот завод за ревизија да направи контрола на работењето на Фондот за осигурување на депозити

Слободен печат
Здружението на оштетени физички и правни лица на Еуростандард банка „Правда за штедачи“ во изминатиов период во јавноста изнесе аргументи и показатели во врска со...
Вести Економија Слајдер

Оштетени штедачи: Здружението предлага Владата до Уставниот Суд да достави одговор согласно Устав и закон а не според налог на Министерот за финансии и банкарското лоби

Слободен печат
Во вечерните часови на 7.5.2021 година, преку порталот 360 стeпени, се огласија четворица уставни судии и го објавија своето издвоено мислење во врска со Одлуката...
Вести Економија Слајдер

Оштетени штедачи: Дали финансиската полиција испитала каде завршиле 1 600 000 евра „позајмени” од Зоран Црвенковски, сопруг на Павлина Црвенковска?

Слободен печат
Арафат Муареми, директорот на Управата за финансиска полиција, на прашањето каде завршиле парите од Еуростандард банка поставено во февруари оваа година, јавно изјави дека се...
Вести Економија

Оштетени штедачи: Уставниот суд веднаш да ја достави одлуката за оценка на уставноста до Собранието или Владата

Слободен печат
Здружението „Правда за штедачи” денеска повторно одржа собир пред Уставниот суд побара овој суд веднаш да ја достави одлуката за оценка на уставноста на член...
Вести Економија Слајдер

Оштетени штедачи: Принципи во постапката пред Уставниот суд

Слободен печат
Ниту една битка не е лесна. Ниту трае кратко. За тоа сме свесни. Особено кога е во прашање пропаѓање на банка. Макар и да се...
Вести Економија

Оштетени штедачи: Кога Зоран Црвенковски од Екопласт Рисајклинг ќе одговори како го добил ненаплатливиот кредит од 1,6 милиони евра?

Слободен печат
Надлежните државни институции упорно молчат. И после поминати повеќе од осум месеци, го толерираат направениот масовен криминал со кражба на депозити од Еуростандард банка. Како...
Вести Економија

Оштетените штедачи ја поздравуваат одлуката на Уставен суд за поведената постапка за Закон за банки

Слободен печат
Здружението на оштетени физички и правни лица од Еуростандард банка „Правда за штедачи” им честита на уставните судии за поведената постапка по нивната иницијатива за...
Вести Економија Слајдер

Оштетени штедачи: Еден чекор до правдата!

Слободен печат
Здружението на оштетени штедачи „Правда за штедачи“ веќе подолг временски период се обидува својата борба да ја пренесе не теренот на правото и правната држава....
Вести Економија

„Правда за штедачи” поднесе барање за оставка на ДКСК, Ивановска им порача дека сочувствува со штедачите

Слободен печат
Здружението на оштетени физички и правни лица на Еуростандард банка – „Правда за штедачи” денеска поднесе барање за неотповиклива оставка на претседателката и членовите на...
Вести Економија Слајдер

Оштетени штедачи: По чиј налог Билјана Ивановска се заканува на уставен судија?

Слободен печат
Борбата за правда е испреплетена со многу опструкции, закани и притисоци. Но, тоа е разбирливо кога се работи за крупен криминал во којшто се вклучени...