• заразност

Тревога во САД: Делта се шири лесно како сипаници

Варијантата делта на ковид-19 е исклучително заразна, како ретко кој друг вирус, предизвикува потешки симптоми, а ја пренесуваат и вакцинираните, иако тие многу ретко се разболуваат. Ова се заклучоците на интерен документ на Центрите за превенција и контрола на болести (ЦДКП) на САД, каде што варијантата делта забрзано се шири низ повеќето сојузни држави. Директорката …

Тревога во САД: Делта се шири лесно како сипаници Read More »