• вог

ФОТО: Грета Тунберг ја краси насловната на првото издание на „Вог Скандинавија“

Активистката за климатски промени, Грета Тунберг се појави на насловната страница на првото издание на „Вог Скандинавија“ и ја искористи платформата за да ја критикува „брзата мода“. „Брза мода / fast fashion“ е термин што се користи за облеката која се шие по инспирација на високата мода за да се заработи од тренд.   View …

ФОТО: Грета Тунберг ја краси насловната на првото издание на „Вог Скандинавија“ Read More »