• водата

Снегот во Струга предизвика прекини на струјата и водата

Првиот ден од пролетта во Струга осамна со снег. Снежната покривка, која во некои струшки села изнесуваше 20-тина сантиметри предизвика прекин во напојувањето со електрична енергија, што доведе до прекин и со водоснабдувањето. – Како резултат на лошите временски услови, во дел од градот имаше прекин на електричната енергија, што предизвика и недостаток на вода. …

Снегот во Струга предизвика прекини на струјата и водата Read More »