15 C
Скопје

Tag : владимир плавевски

Културен печат

Нов роман од Владимир Плавевски: „Бај Којо“ е повест за храброста

Тони Димков
Едицијата „Арс либрис“, дел од „Арс ламина – публикации“, е збогатена со ново дело од писателот Владимир Плавевски. Станува збор за романот „Бај Којо“. Дејството...
Културен печат

Интервју со писателот Владимир Плавевски: Пишувањето за маалскиот живот ми доаѓаше само од себе

Тони Димков
Докторот Владимир Плавевски во последниве дваесет години јавноста почесто го препознава како писателот Владимир Плавевски, а во пресрет на 13 февруари, празникот на Друштвото на...
Вести Култура

ВИДЕО | Разговор со Владимир Плавевски и неговиот роман за старо Скопје и боксерот Шуро Катиљ

Слободен печат
Романот „Боксерот од Ново маало“ на авторот Владимир Плавевски неодамна излезе од печат во издание на „Арс Либрис“. Романот ја раскажува приказната за вистински лик,...
Вести Култура

Изложба и промоција на монографијата „Животот во Хавана“ од Роберто Брсакоски

Слободен печат
Колоритниот и динамичен главен град на Куба, Хавана, е во фокусот на книгата. Во април 2017 година, резервирајќи пат и престој преку интернет, во придружба...