• винстон черчил

Дедо му беше политичар кој ги кроеше историјата и светот, а тој сака да биде новиот Џордан

Во една од најсилните кошаркарски лиги, шпанската АЦБ, минатата недела за екипата на Мурсија дебитираше младиот од Англија со историско презиме, 18-годишниот Ноа Черчил Соренсен. Поранешниот британски премиер и една од најзначајните личности во 20. век Винстон Черчил е неговиот дедо. – Моето презиме е прво што се споменува во секој разговор, а многумина мислат …

Дедо му беше политичар кој ги кроеше историјата и светот, а тој сака да биде новиот Џордан Read More »