• велосипедисти

Ноќна „Критична маса“: „На точак“ побараа мерки за ноќните ѕверки

Инфраструктура за посакуваното однесување во сообраќајот, семафорски систем прилагоден на потребите на најранливите, а не на заштитените во возилата, праведно квалификување на злоделата во сообраќајот. Ова се само дел од барањата на неформалното здружение за урбан велосипедизам „На точак“, до надлежните институции, се со цел како што велат, намалување на жртвите во сообраќајот и подобрување …

Ноќна „Критична маса“: „На точак“ побараа мерки за ноќните ѕверки Read More »