• вакцина

САД ја одобрија првата вакцина за пчели

Пчеларите во Соединетите Американски Држави наскоро ќе можат да добијат вакцина која би можела да ги заштити пчелите од најразорната болест која денес им се заканува на медоносните инсекти. Лекот е развиен од биотехнолошката компанија „Далан Анимал Хелт“, а неговата цел е заштита од американско гниење на отпадоци (АФБ), болест предизвикана од бактеријата Paenibacillus larvae. …

САД ја одобрија првата вакцина за пчели Read More »