• Унгарија

Електролукс го прекина производството во Унгарија

Шведскиот производител на апарати за домаќинство Електролукс одлучи да го затвори производството во унгарската фабрика Нирегихаза на почетокот на 2024 година поради очекуваната послаба побарувачка во период на висока инфлација и високи каматни стапки. Фабриката во Нирегихаза произведува фрижидери и вработува околу 650 работници. Компанијата објави дека, поради прекинот на производството во Унгарија, ќе резервира …

Електролукс го прекина производството во Унгарија Read More »