Tag : уметничко дело

Култура

Самостојна изложба: „Натура“ на Тамара Забазноска во МКЦ

Слободен печат
Основните елементи вградени во делата на Тамара Забазноска се клинци, медијапан, чекан, голема доза апсорбирани знаења и многу фантазија. Нејзиниот уметнички израз е прецизен и...
Културен печат

Графички предизвик: „Уметност и уметник“ со делата на Соња Димовска

Тони Димков
Предизвиците што уметници од различни области си ги задаваат преку социјалните медиуми се убава можност да се спознае нивното творештво. Покрај музичките, фотографските, книжевните, има...
Забава Магазин

ИЗГЛЕДА КАКО СОВРШЕНО УМЕТНИЧКО ДЕЛО: Портретот кој крие неверојатна тајна! (ВИДЕО)

Слободен печат
Кога ќе ја погледнете фронтално, оваа слика изгледа како еден сосема обичен портрет. Но кога ќе му се приближите и погледнете од страна, тогаш ќе...