ВИДЕО: Компир приготвен во песок – специјалитет на улиците на Утар Прадеш во Индија

Во Индија, луѓето користат многу елементи од природата за готвење, а еден од нив е песокот. Имено, на социјалните мрежи се појави уличен продавач на храна во индиската држава Утар Прадеш кој користи песок за својот специјалитет.. Луѓето во северниот дел на Индија користат песок само за складирање кикирики и ориз, но овој „материјал“ очигледно …

ВИДЕО: Компир приготвен во песок – специјалитет на улиците на Утар Прадеш во Индија Read More »