• убод

Зошто кожата нѐ чеша по каснување од комарец?

Освен што кожата нѐ чеша по каснување од комарец, а по убодот местото отекува, нервозата честопати се зголемува, особено ако чешањето е неподносливо. Кога комарец ќе ве касне, остава малку плунка на кожата, која содржи протеини и кои телото ги регистрира како несакани. Реакциите на каснување од комарец се предизвикани од реакцијата на вашиот имунолошки …

Зошто кожата нѐ чеша по каснување од комарец? Read More »