• тумор

Пронајден лек кој ги убива клетките на ракот со изгладнување

Британски научници пронајдоа лек кој може да го изгладне ракот и на тој начин да го натера да се повлече односно ремисија. Овој успех би можел да биде првиот напредок во третманот на тумори на мозокот во последните две децении. Научниците од Империјал колеџ во Лондон спроведоа тестови на глувци кои имале глиобластом (ГМБ) – …

Пронајден лек кој ги убива клетките на ракот со изгладнување Read More »