Tag : тромб

Вести Свет

Ново истражување: Аутопсиите покажаа нешто неочекувано! Сега знаеме зошто респираторите не им помагаат на некои од пациентите

Слободен печат
Тромбот од различни причини е честа компликација меѓу болните на интензивна нега, но нивната зачестеност е поголема кај лицата кои се лечат од ковид –...
Здравје Магазин

Избегнете ги фаталните последици: Што е тромб и како да го спречите неговото настанување

Слободен печат
Крвните згрутчувања се појавуваат во телото многупати во текот на животот. Кога ќе се пресечеме со нож или при хируршка интервенција, околу раната крвта почнува...