• трета доза

ЕМА ја одобри вакцината Модерна за третата доза

Европската агенција за лекови (ЕМА) објави дека дополнителната, засилувачка доза на вакцината „Модерна” може да се даде на луѓе на возраст од 18 години и постари најмалку шест месеци по примањето на втората доза. Тоа е втора вакцина што е одобрена за трета доза во ЕУ. „Третата доза на ‘Спикевакс’ беше примена шест до осум …

ЕМА ја одобри вакцината Модерна за третата доза Read More »