Tag : трансфузиологија

Вести Ви Препорачуваме Македонија

Во Македонија се дарува крв исто како да нема пандемија!

Над 28 илјади дарувања на крв се реализирани во земјава од почетокот на годината до крајот на август. Пандемијата со коронавирусот ја покажа хуманоста на...
Вести Македонија Слајдер

Институт за трансфузиона медицина: Доброволното дарување крв продолжува

Слободен печат
ЈЗУ Институт за трансфузиона медицина – Скопје во насока на надминување на состојбата со коронавирусот денеска соопшти дека состојбата со крвни продукти е на задоволително...
Вести Македонија

Институтот за трансфузиона медицина со реновирани простории и нови возила

Слободен печат
Институтот за трансфузиона медицина доби реновирани простории, а инсталирана е и современа апаратура. Реновиран е одделот за продукција, просториите за процесирање на дарувана крв, чување...
Вести Скопје

Традиционална крводарителска акција по повод 26 Јули “ЗА СКОПЈЕ СО ЉУБОВ, ДАРУВАЈ КРВ- БИДИ ХУМАН ! ”

Црвен крст на град Скопје, со поддршка на Општинска организација на Црвен крст Кисела Вода и во соработка со Институтот за Трансфузиона медицина традиционално, на...