Tag : трансакција

Вести Економија

„Генерали инвестмент” ја купува „Илирика фонд менаџмент”

Слободен печат
„Генерали инвестмент” Словенија е во процес на преземање на „Илирика Фонд Менаџмент” АД Скопје преку спојување со „Генерали Инвестментс” АД Скопје. Трансакцијата се случува по...
Вести Економија

ШОК НА СВЕТСКИОТ ПАЗАР НА КАПИТАЛ: Кинези понудиле 36 милијарди долари за Лондонската берза!

Слободен печат
Операторот на берзата во Хонг Конг, „Hong Kong Exchanges and Clearing“ (HKEX), денес достави понуда до Лондонската берза (LSE) за „спојување на двете компании“, a...
Вести Економија

НЕКОЈ СТАНА БИТКОИН-МИЛИЈАРДЕР: Не е познато кој ги примил и кој ги испратил парите!

Слободен печат
Пред неколку дена беше извршена биткоин трансакција вредна над 1 милијарда американски долари. Ова е видливо од повеќе извори кои ги следат сите трансфери со...
Вести Економија

Комерцијална банка ја реализираше првата трансакција со акции во странство

Слободен печат
Дирекцијата за вршење услуги со хартии од вредност, при Комерцијална банка АД Скопје, на 12.07.2019 успешно ја реализираше првата трансакција со хартии од вредност на...