• топлификација

Чифлиганец вели дека ја купува Топлификација за да не ја земат странци

Бизнисменот Ванчо Чифлиганец во соопштение ја повика јавноста „да се воздржи од обвинувања спрема мојата компанија, односно моето семејство“, по веста дека неговата компанија ја купува скопска Топлификација за 9,3 милиони евра. Акционери во Топлификација тврдат дека таа е трипати повредна од износот што ќе го плати Чифлиганец, доколку утре Собранието на доверители на задолжената …

Чифлиганец вели дека ја купува Топлификација за да не ја земат странци Read More »