• Титула

ФОТО | Вилијам и Кејт по смртта на кралицата ги сменија титулите на социјалните мрежи

Принцот Вилијам и Кејт Мидлтон ги сменија нивните официјални титули на социјалните мрежи од војвода и војвотка од Кембриџ во војвода и војвотка од Корнвол и Кембриџ. Војводата од Корнвол традиционално е најстариот син на владеачкиот британски монарх, а неговата сопруга ја носи титулата војвотка. Исто така, се очекува двојката да ги наследи и титулите …

ФОТО | Вилијам и Кејт по смртта на кралицата ги сменија титулите на социјалните мрежи Read More »