15 C
Скопје

Tag : ТЦ „Глобал“

Вести Македонија Слајдер

Сами си прават комисија по закон, сами си прават проценка: Поднесени првите барања за штета од пожарот во ТЦ „Глобал“

Слободен печат
Сопствениците и корисниците на деловни објекти, кои претрпеа штети од пожарот во Трговскиот центар „Глобал” во Струмица, почнаа да доставуваат барања за финансиска помош до...
Вести Македонија

ТЦ „Глобал” по расчистување на остатоците од пожарот: Сцена како од апокалиптичен филм, изнесени 370 тони отпад

Слободен печат
Пепел, мирис на изгорено, црнило, вода, слики како од апокалиптични филмови, можат да се видат и два дена по расчистувањето на остатоците на пожарот во...
Вести Македонија Слајдер

Ангажирани 70 вработени во ЈПКД „Комуналец” од Струмица: Се расчистуваат остатоците од пожарот во „Глобал”

Слободен печат
Со специјализирани машини за чистење и возила за подигање на сметот, ЈПКД „Комуналец” утрово почнаа со расчистување на остатоците од големиот пожар во ТЦ „Глобал”...
Вести Македонија

Општина Струмица на помош на трговците од ТЦ „Глобал” за проценка на штетите од пожарот

Слободен печат
Сопствениците и корисниците на деловен простор кои претрпеа штети од пожарот во Трговскиот центар „Глобал” попладнево од Општинската комисија за проценка на штети од елементарни...
Вести Македонија

Здружение „Фер Есап“: Отворање на сметка за помош за санирање на штетите од пожарот во ТЦ „Глобал” во Струмица

Слободен печат
Здружението за заштита на правата и интересите на трговците „Фер Есап” ќе отвори посебна наменска сметка-фонд за солидарност на која ќе може да се уплаќаат...