СЗО: Вакцината не треба да биде услов за патување во странство

Патувањето во странство не треба да подлежи на задолжителни барања за вакцинација против коронавирусот, изјави на денешниот редовен брифинг на Светската здравствена организација, портпаролот Тарик Јашаревиќ. „СЗО јасно стави до знаење од самиот почеток дека не веруваме дека вакцината треба да биде услов за меѓународни патувања“ рече Јашаревиќ. „Причината за ваквата позиција е фактот што …

СЗО: Вакцината не треба да биде услов за патување во странство Read More »