• тајни агенти

Кина лови агенти на ЦИА

„Почнуваме народна војна против шпиони!“ Така викендов медиумите ја мобилизираа јавноста откако ЦИА го стави конфликтот со Пекинг во центарот на внимание.   Пропагандниот апарат во Пекинг ја засили својата долгогодишна кампања откако директорот на ЦИА Вилијам Барнс објави дека „Центарот за мисии на Кина“ ќе се бори, како што рече, „со најважната геополитичка закана со …

Кина лови агенти на ЦИА Read More »