• табела на медали

Табела на медали: САД во последниот ден ја поминаа Кина и станаа најуспешна нација на Игрите во Токио

 Со финалниот натпревар на машкиот ватертполо турнир завршија и натпреварувањата на 32. Олимписки игри во Токио. На крајот, во последниот ден, најуспешна спортска нација стана САД која освои 39 златни медали, само еден повеќе од Кина. Згора на тоа САД има освоено највеќе медали на Игрите во Токио, вкупно 113, а покрај 39 златни, освоија …

Табела на медали: САД во последниот ден ја поминаа Кина и станаа најуспешна нација на Игрите во Токио Read More »