8 C
Скопје

Tag : судски

Вести Ви Препорачуваме Македонија

Уште нема правда за трагедиите „Монструм“ и „Ласкарци“, но и низа други судски процеси

Горан Наумовски
Премиерот Зоран Заев денеска изјави дека и покрај лошиот сигнал од Европската Унија за проширувањето, владата ќе остане посветена на испорачување на европските стандарди дома....
Вести Македонија

Судски совет избра четири нови судии во Врховниот суд

МИА Агенција
Судскиот совет денеска ги избра Мирјана Лазарова-Трајковска, Сафет Кадрии, Наке Георгиев и Лидија Мартинова за нови судии во Врховниот суд. Лазарова-Трајковска е поранешна судијка во...
Вести Македонија

Место арбитража сè уште се претпочита судски начин за решавање на стопанските спорови

МИА Агенција
И покрај тоа што арбитражата е еден од најдобрите и најбрзи начини за решавање на стопанските спорови во нашата држава компаниите сè уште недоволно ја...