• судбина

Ја засмејуваше цела Југославија со својата глума, а криеше голема тага: Тажната судбина на Жика од „Жикина династија“

Еден од најлегендарните српски актери, Драгомир Бојаниќ Гидра, попознат како симпатичниот Жика од „Жикина династија“, остана запаметен по своите улоги со кои ги засмејуваше луѓето ширум поранешна Југославија, додека на гледачите не им дозволуваше да видат колку, всушност, страдал во животот и дека во најраното детство доживеал огромна трагедија… Трагедијата што ја доживеал во детството, …

Ја засмејуваше цела Југославија со својата глума, а криеше голема тага: Тажната судбина на Жика од „Жикина династија“ Read More »