• стрип

Цртање приказни со авторски пристап

Во галеријата на МКЦ од 7 до 16 јуни публиката уживаше во изложбата на стрипови од седум автори од повеќе генерации: Иванка Апостолова, Гаја Смилевска, Матеј Богдановски, Вук Митевски, Иван Ивановски, Владимир Лукаш и Ѓорѓе Јовановиќ. Изложбата „Цртање приказни“ понуди особен фокус на седум автори и нивните стрип-дела работени по мотиви на современи македонски писатели …

Цртање приказни со авторски пристап Read More »