ВИДЕО | И покрај забраната, на Стоунхенџ се собраа стотици ентузијасти

Стотици луѓе дојдоа да ја прослават летната долгоденица во Стоунхенџ, и покрај упатствата од властите да се воздржат од патувања поради пандемијата на коронавирус. Англиската организација English Heritage, која се грижи за спомениците во Англија, наместо да дојдат, сакала да им понуди на посетителите директен пренос од изгревот на најдолгиот ден во годината, но тоа …

ВИДЕО | И покрај забраната, на Стоунхенџ се собраа стотици ентузијасти Read More »