• стопанска комора

Стопанска комора на Косово: Тешко е да се убедат инвеститорите дека има развој на Косово

Претседателот на Стопанската комора на Косово, Љуљзим Рафуна, изјави дека Косово има потешкотии да ги убеди инвеститорите дека ситуацијата не е иста како во 1999 година, наведувајќи дека е незадоволен и од структурата на инвестициите, бидејќи само 10 отсто од инвестициите овозможуваат отворање на нови работни места. Во текот на 2023 година на Косово биле …

Стопанска комора на Косово: Тешко е да се убедат инвеститорите дека има развој на Косово Read More »