• средношколци

МОН: Повторени конкурсите за стипендии за ученици во дуални паралелки и во тригодишно стручно образование

Министерството за образование и наука информира дека објави повторени конкурси за доделување на стипендиите наменети за ученици кои се запишани во дуални паралелки и за стипендиите за ученици запишани во тригодишно средно стручно образование заради целосна распределба на фондот на ученички стипендии предвидени за оваа учебна 2021-2022 година. Во Конкурсот за доделување стипендии за ученици запишани во …

МОН: Повторени конкурсите за стипендии за ученици во дуални паралелки и во тригодишно стручно образование Read More »