• советник

ФОТО | Носи фустани и црвен кармин: Кој е советникот на Бајден за кого сите зборуваат

Администрацијата на американскиот претседател Џо Бајден го ангажираше првото небинарно лице кое ќе има водечка позиција во федералната влада. Сем Бринтон сега е заменик-помошник секретар за отстранување на потрошено гориво и отпад во Канцеларијата за нуклеарна енергија на Министерството за енергетика. Бринтон, кој ја користи заменката „тие“ кога зборува за себе, во објава на ЛинкедИн …

ФОТО | Носи фустани и црвен кармин: Кој е советникот на Бајден за кого сите зборуваат Read More »