• снабдување

ЕСМ од свои капацитети ги задоволи потребите на потрошувачите-Произведени 16.704 MWh електрична енергија

АД ЕСМ на 21.01.2023 година произведe 16.704 MWh електрична енергија, со што целосно со сопствена произведена енергија ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални држави субјекти, соопшти владината прес-лсужба. Во Термоелектраните произведени се 13.273 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот …

ЕСМ од свои капацитети ги задоволи потребите на потрошувачите-Произведени 16.704 MWh електрична енергија Read More »